Colectie de povestiri inspirate din realitatea de zi-cu-zi

7 mar. 2010

Egalitate în drepturi

Mâine este 8 Martie, o zi deosebita pentru români. Este ziua în care sunt elogiate mamicile, dar si sotiile, fiicele, prietenele.
S-a încetatenit obiceiul ca de 8 martie femeile sa aiba dreptul sa "petreaca" asa ca barbatii (pentru ca -spun ele Femeile- barbatii "petrec" zilnic! Cu siguranta s-au întrebat multi "de ce oare se spune asa?" dar au acceptat situatia, fara sa caute raspunsul...
Acum ceva ani, fiica mea s-a casatorit si mutat în Germania si de atunci, am început sa fiu felicitat cu ocazia Zilei Tatalui; am întrebat ce înseamna asta? Si dintr-o data nemtii mi-au fost mult mai simpatici!
La nemti, a 40-a zi dupa Pasti se numeste „Christi Himmelfahrt“si este Ziua tatalui, o zi declarata libera pe care barbatii o serbeaza asa cum serbeaza româncele ziua de 8 martie.
Ziua de 8 Martie este o zi ...cu nimic deosebita în Germania. La radio si TV se precizeaza ca este Ziua internationala a Femeii si atât, fiecare familie petrece ziua în mod normal.
A doua duminica a lunii mai este serbata Ziua mamei la nemti, o duminica în care se aduce omagiu tuturor mamelor. Copiii, indiferent de vârsta, duc flori mamelor si petrec duminica împreuna. Pentru familiile în care copiii au copii, este o adevarata serbare de familie, casa bunicilor rasunând de veselie.
Românii au doar 8 Martie...Vania si Caius propun ziua de 9 martie Ziua barbatului...De ce nu? Sa trecem la vot!
Dar, sa nu uit!
LA MULTI ANI tuturor femeilor care deschid pagina mea de blog si în mod special urez prietenelor virtuale: Ana Usca, Zâna, Shari, Carmen, Vero, Tartoras, Vaca Verde o primavara frumoasa încununata de împliniri!

6 comentarii:

  1. Multumesc Paul :)
    Si...sa nu uit: vot pentru! de ce nu si o Ziua barbatului?!

    RăspundețiȘtergere
  2. asa este...ai scris totul corect!
    Mai ai un vot si de la mine pentru 9 martie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen,
    multumesc pentru întariri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc, tot cu întârziere şi de data asta. (Blogspot-ul e "nesuferit" din acest punct de vedere - nu semnalează ping-urile... Noroc că mai trag cu ochiul prin zelist...)

    RăspundețiȘtergere