Colectie de povestiri inspirate din realitatea de zi-cu-zi

25 nov. 2009

Cu masca de protectie spre Mecca?


Peste trei milioane de credincioşi musulmani din întreaga lume sunt aşteptaţi anul acesta la pelerinajul spre Mecca, în Arabia Saudită.

Pelerinajul ritual comunitar (al-hağğ) este unul din cei „cinci stâlpi” ai islamului şi se desfăşoară în fiecare an între zilele de 8 şi 12 ale lunii dhū-l-hiğğa, ultima lună din calendarul islamic, la Mecca şi împrejurimile sale. Musulmanii se pregatesc in acest fel de Kurban Bayram, sarbatoarea sacrificiului, care va incepe pe 27 noiembrie. Haj-ul este rugaciunea participantilor, din acelasi loc si în acelasi timp! Mecca, locul naşterii profetului Muhammad, este leagănul islamului.

Ce fac autoritatile arabe, având în vedere pericolul virusului H1N1?! Sau faptul ca religia musulmana interzice consumul de carne provenita de la porc, reprezinta deja o protectie?!

3 comentarii:

  1. am putine cunostinte despre musulmani, dar stiu ca macar o data în viata, acestia participa la renumitul pelerinaj! Si nu cred ca zvonurile despre asa numita "gripa porcina" sa reprezinte o bariera in executarea unui ritual musulman!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut ieri la Tv...Ce mai eveniment! sunt insa foarte multi sanitari si medici, care insotesc convoiul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie parca-mi transmite un sentiment de neliniste toata multimea aia...Nu-i inteleg si nici nu vreu!

    RăspundețiȘtergere