Colectie de povestiri inspirate din realitatea de zi-cu-zi

12 nov. 2009

Veste trista

10 noiembrie 2009 a adus o mare tristete în rândul fanilor fotbalului- si nu numai!
Robert Enke s-a sinucis; era cotat ca cel mai bun portar al echipa nationale a Germaniei.
Talent deosebit, tânarul fotbalist a jucat din 1999 la Benfica Lissabon - în Portugalia, unde a fost si capitan de echipa. Din 2002 joaca în Spania la FC Barcelona. Anul 2003 joaca la Fenerbahçe Istanbul acest contract din urma fiind cotat ca "dezastruos". Dupa primele meciuri îsi cere demiterea si abia în ianuarie 2004 poate sa schimbe la echipa CD Teneriffa unde meritul de fotbalist de clasa i-a fost din nou recunoscut! Din vara anului 2004 joaca din nou în Germania, la Hannover 96, precum si în echipa nationala a Germaniei. Revista de specialitate Kicker îl desemneaza ca fiind cel mai bun portar; din 2007 Enke a fost deasemenea capitanul echipei din Hannover.
Contributia lui Enke la meciurile echipei nationale ale Germaniei sunt cotate de catre antrenorul Löw ca exceptionale, acesta preluînd locul lui Lehmann dupa EM 2008 .
Cu toate ca Robert Enke a fost înregistrat cu multi ani înainte ca psihic labil, a reusit cu succes sa tina boala "în frâu", pâna în anul 2006 când decesul fetitei lui ( în vârsta de 2 ani) i-a produs o adânca depresie. Fara a face public acest caz, începe un tratament sub observatia unor medici de specialitate. În afara de familie si cercurile strânse de prieteni, nimeni nu a stiut de problemele lui grave de sanatate.
În luna mai a.c. împreuna cu sotia lui, au adoptat o fetita în vârsta de 2 luni si...pe când toti sperau ca faza cea mai grea a fost depasita...s-a produs inefabilul!
Robert Enke, portarul echipei nationale de fotbal a Germaniei, s-a sinucis marti dupa amiaza, aruncându-se in fata unui tren din localitatea Neustadt am Rübenberge, in apropiere de Honovra. Robert Enke era jucator la Hanovra 96 in Bundesliga, iar ultima data a jucat pentru echipa sa se club saptamana trecuta.
Ieri seara, într-o conferinta de presa, profund îndurerati, sotia decedatului, antrenorul echipei nationale si doctorul fotbalistului, au facut marturisiri emotionante în legatura cu viata si boala acestui mare sportiv si deosebit om!

Robert Enke avea doar 32 de ani!

2 comentarii: