Colectie de povestiri inspirate din realitatea de zi-cu-zi

10 ian. 2011

Fotbal 2010

Astazi, în Zürich - Elvetia, au fost decernate premiile 2010 pentru cei mai merituosi fotbalisti, fotbaliste si antrenori. Inca din 1991, FIFA organizeaza cu antrenorii si capitanii tuturor echipelor nationale, un chestionar. Fiecare întocmeste o lista cu trei jucatori care au fost în opinia lor, cei mai talentati. Cine are cele mai multe puncte - câstiga!
Cum era de asteptat, superstarul Lionel Messi de la FC Barcelona a fost desemnat "cel mai bun fotbalist din lume". Titlul "cea mai buna antrenoare" l-a primit Silvia Neid - antrenoarea echipei nationale feminine germane. "Cel mai bun antrenor" a fost desemnat Jose Mourinho, de la echipa nationala a Spaniei. "Cea mai buna fotbalista a lumii" pentru a cincea oara consecutiv, a fost încununata brazilianca Marta.Aceasta, emotionata pâna la lacrimi, a invitat pe podium pentru acest titlu pe cele doua fotbaliste nemtoaice: Birgit Prinz (1. FFC Frankfurt)  si Fatmire Bajramj (Turbine Potsdam). Premiul pentru cel mai artistic gol a fost acordat lui Hamit Altintop (Bayern München)
Premiul Presedintelui a fost decernat arhiepiscopului Desmond Tutu, pentru angajament deosebit si buna organizare a CM Africa de sud.
Premiul Fair-Play l-a primit capitanul echipei feminine Haiti, Hayana Jean-Francois pentru ca, echipa a participat la campionat, în ciuda dezastrului cutremurului!Si în final, lista celor mai buni jucatori ai anului 2010:
portar: Iker Casillas (Spania/Real Madrid)
fundas: Carles Puyol (Spania/FC Barcelona) Gerard Pique (Spania/FC Barcelona) Lucio (Brazilia/Inter Mailand) Maicon (Brazilia/Inter Mailand)
mijlocas: Andres Iniesta (Spania/FC Barcelona) Xavi (Spania/FC Barcelona) Wesley Sneijder (Olanda/Inter Mailand)
atacant: Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid) David Villa (Spania/FC Barcelona) Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu