Colectie de povestiri inspirate din realitatea de zi-cu-zi

15 oct. 2010

Literatura clasica din doua-trei miscari de maus

Viata moderna nu ne permit sa investim timp pentru citirea de carti bune. De aceea va trimit un scurt rezumat al catorva carti clasice, ceea ce va va permite sa fiti considerat un intelectual :)))

Madame Bovary/ Gustave Flaubert(778 pagini)
O femeie care isi inseala sotul cu cofetarul, laptarul, postasul, farmacistul, proprietarul unei pravalii de obiecte de croitorie, un vecin bogat, intra in depresie, inghite otrava si moare.
Sfarsit.
Razboi si Pace / Tolstoi (1200 pagini)
Un tanar nu vrea sa mearga la razboiul unde Napoleon cucereste Moscova pentru ca e indragostit. Prietena tanarului se casatoreste cu altul
Sfarsit.

In cautarea timpului pierdut / Marcel Proust (1600 pagini)

Un tanar astmatic sufera de insomnii pt. ca maica-sa nu-l saruta inainte de culcare. A doua zi (pag. 486, vol 1) el mananca o prajitura si scrie o carte. In aceeasi seara (pag. 1344, vol 4) are un atac de astma pt. ca prietena lui refuza sa-I sarute. Totul se termina cu un mare bal (vol. 7) cand deja cu totii sunt batrani.
Sfarsit.

Romeo si Julieta / William Shakespeare (268 pagini)

Un tanar si o tanara se indragostesc ca nebunii dar familiile lor declara ca asta e o dragoste interzisa. Cele 2 familii se lupta unii cu altii cu cruzime si sunt multe victime. Un preot are o idee tampita si tanara pereche de indragostiti moare cand beau otrava in loc de somnifer.

Sfarsit.

Hamlet /William Shakespeare(320 pagini)

Un print care suferea de insomnie se plimba pe zidurile fortaretii si intalneste stafia lui taica-sau care ii destainuie ca a fost ucis de unchi, care se culca cu mama lui si ca omul lui de incredere este tatal iubitei lui, care intre timp se sinucide cand afla ca printul i-a omorat tatal. Pentru a se razbuna pe unchiul care i-a ucis tatal si s-a culcat cu mama lui, printul il omoara pe unchi, dupa ce a stat de vorba cu un craniu. El insusi e ucis de fratele iubitei care a innebunit si s-a sinucis.

Sfarsit.

Oedip rege / Sofocles (620 pagini)

Un nebun nu asculta de spusele unui orb, isi omoara tatal, si o mananca pe maica-sa dupa ce i-a scos ochii. Din aceasta cauza, dupa cateva sute de ani au aparut psichoanalistii care-ti dovedesc ca tu mergi pe aceeasi cale si iti scot ochii la fiecare intalnire.

Sfarsit.

Othello /William Shakespeare (440 pagini)

Un rege tampit are un bastard de prieten care se supara pe el pentru ca nu-i da un job de functionar public si, ca sa se razbune, il convinge ca nevasta-sa il inseala. Regele il crede si o omoara pe regina. Imediat dupa accea descopera ca ea nu l-a inselat, il aresteaza pe ticalos si se sinucide.

Sfarsit.

Buuun!!! Acum ca ai economisit cel putin 500 de dolari si citirea a peste 5000 de pagini, poti sa citesti linistit ziarul sau sa continui sa misti maus-ul fara mustrari de constiinta :)))



3 comentarii:

  1. Incepe sa nu-mi para rau ca nu's intelectual, dar ma gandesc ca pe langa astea sint si carti interesante, deci ceva tot am pierdut ...

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate nu e gluma deloc, am cam sarit peste lecturi, si am sarit bine de tot ...

    RăspundețiȘtergere