Colectie de povestiri inspirate din realitatea de zi-cu-zi

28 nov. 2009

GRIPA PORCINA

Microbiologul roman VANIA ATUDOREI spune din interior adevarul despre MAFIA INDUSTRIEI FARMACEUTICE si despre MINCIUNA GRIPEI PORCINE

Nu e un “conspirationist”, nu e un “profan”, nu e nici macar un specialist de rand sau cineva care ar avea vreun interes impotriva Big Pharma. Pentru ca este el insusi managerul general al unei astfel de companii din Canada , Sterigen. Asadar vorbeste din interior si stie cel mai bine despre ce este vorba in legatura cu interesele companiilor farmaceutice si cu isteria gripei porcine. Este microbiolog de top si este roman, originar din Botosani. Spune multe lucruri pe fata, chiar daca este evident ca nu poate spune chiar tot sau nu poate merge pana la capat… Ascultati-l pe Vania Atudorei si incercati sa faceti cunoscuta si altora inregistrarea. Este o marturie absolut limpede si inatacabila, care zguduie toata constructia de nisip a terorii “pandemice” care incearca sa ne bulverseze acum vietile si sa ne faca sclavii vanzatorilor de medicamente si de vaccinuri.

vania


VANIA ATUDOREI, microbiolog roman, specialist de top, Directorul Companiei Sterigen din Canada –
http://static.delicious.com/img/play.gifADEVARUL NEPLACUT DESPRE INDUSTRIA FARMACEUTICA ROSTIT DE UN INSIDER. DEMASCAREA MINCIUNII GRIPEI PORCINE!

(emisiune Radio Cluj, 14 august 2009)

Doar cateva extrase din interviu:

- Se face o afirmatie referitoare la cancer, cum ca, de fapt, industria farmaceutica din intreaga lume este cea care nu permite rezolvarea cancerului, pentru ca ar exista deja medicamente, dar industriei farmaceutice ii este mai profitabil sa produca citostatice.

- Partial este adevarat. Industria farmaceutica este si o industrie necinstita, este si o industrie ipocrita, este si o industrie care vrea sa faca profituri si le face din plin. Pot sa va dau un exemplu. Tratam sinuzita cu antibiotice – se folosea la inceput tetraciclina si s-a descoperit un alt antibiotic de 10 ori mai puternic, iar industria farmaceutica nu voia sa-l fabrice, desi era mult mai eficient si trebuia luat numai o data pe zi, iar nu de 3-4 ori pe zi ca tetraciclina, iar industria farmaceutica a zis: “Eu deja am instalatii care m-au costat milioane si miliarde de dolari, eu ce fac cu instalatiile astea si cu vechile antibiotice?”. Este si o industrie care vrea sa faca profituri si care este conservatoare. La un moment dat, sigur ca exista boli pentru care sunt tratamente care, daca sunt prea ieftine, nu le convine pentru ca nu fac profituri.

bigpharma-767150Medicamentele nu sunt totdeauna eficiente. Si sa va dau un exemplu. Vaccinul pentru gripa care s-a fabricat anul trecut a fost eficient numai in 40-45% din cazuri. Deci sa nu ne facem iluzii ca este o industrie sfanta, careia nu avem nimic sa-i reprosam, impecabila… Etica e departe de asta. In fond, industria asta, in general, este privata, este pe mana unor oameni de afaceri, si ce-i intereseaza pe ei sunt castigurile.

- Se vorbeste tot de mana unor oameni de afaceri si cand este vorba de acest virus AH1N1, gripa porcina. Care este punctul dvs. de vedere, ca microbiolog? Cat este adevar si cat este neadevar?

- Adevar este, sa zicem, 30%, neadevar este 70%. Sunt convins ca unii ziaristi au fost PLATITI ca sa faca mult zgomot pentru nimic.

- De cine au fost platiti?

- De companiile farmaceutice care fabrica vaccinurile gripei si care fabrica medicamente pentru gripa. Pentru ca exista numai doua companii farmaceutice in lume care fabrica niste medicamente pentru gripa, medicamente care sunt mai mult sau mai putin eficiente… nu sunt eficiente nici macar pentru 50% din populatie. Este vorba de compania Hoffmann-La Roche din Basel , Elvetia, care fabrica Tamiflu si este vorba de cea mai mare companie din Anglia , GlaxoSmithKline. Iar aceste companii au tot interesul sa-si vanda medicamentele si sa faca profituri foarte mari. Foarte multe tari, in paranoia [psihoza, n.n.] asta, au cumparat cantitati extraordinare, de milioane si milioane de dolari, care vor expira si vor fi aruncate. Si medicamentele astea sunt cumparate din banii publici, din impozitele si taxele noastre.

news_img_118207_82107(…) Va dau ca exemplu gripa aviara. Acum doi ani a fost paranoia [psihoza, n.n.] cu gripa aviara? Da. Au fost prognosticuri ca aceasta gripa se va transforma intr-o pandemie? Da. N-a fost nici macar o epidemie la nivelul unei tari, dar o pandemie [iar anul acesta este stiut ca OMS a schimbat definitia pandemiei, reducand conditiile, ca sa o poata declara, n.n.]. Gripa la pasari si la porci exista de cand au aparut speciile acestea pe pamant. Nu este ceva nou. Gripa vine in fiecare an din Hong-Kong, pentru ca acolo sunt sate unde chinezii dorm in aceeasi camera cu ratele, cu gainile, cu porcii, iar virusurile acestea animale se transmit la om, uneori sufera mutatii. Si astazi cu traficul de avioane transportand peste un miliard de pasageri in fiecare an, ceea ce reprezinta mult raportat la populatia planetei… Deci in fiecare an avem gripa, nu este ceva nou. Stiti dvs. ca in fiecare an mor mult mai multi oameni de gripa decat de SIDA? Si cine mor? Mor persoanele in varsta care au o imunitate scazuta, bineinteles, mor cei care au imunitate deficienta…

Se face mult zgomot pentru nimic! Daca era, intr-adevar, sa fie o pandemie, cum a fost in anul 1918, cand se estimeaza ca au fost intre 10-20 milioane de morti de gripa… o pandemie se propaga repede, nu se propaga asa, ca azi au murit 10, si maine mai mor 5, poimaine mai mor 2, s.a.m.d. …

(…) Se iau si niste masuri. Problema este sa nu se cada in paranoia si intr-o extrema, sa nu se exagereze. Pentru ca in cazul gripei aviare s-au cheltuit miliarde de dolari. Au fost tari care au cumparat medicamente, care au cumparat vaccinuri, intre timp toate acestea au expirat si au fost aruncate. Or, banii astia erau din buzunarele noastre si nu erau justificati! Au fost niste exagerari.. Uneori este o paranoia care este dorita. r384318_1792843De ce? Pentru ca in acest timp… toate companiile care fabrica masti isi vand mastile… Si mastile astea au o eficacitate ZERO! Mastile astea sunt praf in ochii nostri, n-au nicio eficienta! Si totusi sunt tari care cumpara miliarde de masti ca sa protejeze populatia. Hai sa fim seriosi! (vezi, la noi, stirea de acum 2 zile: Vor fi distribuite 7.000 de măşti şi 60.000 de litri de dezinfectanţi în şcolile din Bucureşti si comunicatul CSAT-ului in care s-a luat decizia suplimentarii fondurilor pentru achizitia de echipamente, medicamente, mijloace de protectie si vaccinuri”. ). (…)

Politica farmaceutica o fac oamenii de afaceri, milionarii si miliardarii, in cardasie cu guvernele…

Industria farmaceutica este pe primul loc (ca profit), pentru ca ei pot sa fabrice un medicament cu un dolar si sa-l vanda cu 20 de dolari…

(…) Pe glob, la ora actuala, exista 40.000 de medicamente diferite. Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut o lista de medicamente esentiale. Stiti cate a retinut? 300. Va dati seama, din 300, care sunt esentiale, si tu ai ajuns la 40000? Daca mergem in farmacii si aruncam la gunoi jumatate din medicamentele care sunt acolo, populatia va fi mai sanatoasa, asta pot sa v-o garantez..

http://static.delicious.com/img/play.gifASCULTATI INTEGRAL DECLARATIILE INCENDIARE ALE PROF. ATUDOREI

Alte subiecte importante tratate in interviu:

- Romania nu trebuia sa vanda fabricile de medicamente, este o industrie strategica. Investitiile se fac pentru a inchide fabricile competitoare si a deveni apoi dependenti de produsele vandute de companiile mari.

- De ce cumparam serul fiziologic, in loc sa-l producem in continuare, fiind foarte ieftin si indispensabil?

- De ce nu se investeste in cercetarea si producerea medicamentelor pentru vindecarea infectiei cu stafilococul auriu, desi posibilitatea exista, iar un savant stabilit in Georgia, pe timpul lui Stalin, a gasit acest remediu si acolo se si aplica?

- Despre bolile inventate si despre medicamentele cu efect pur placebo.

- Despre experimentele si testele clinice pe oameni din tarile mai sarace.

027

Cine este Vania Atudorei?

Vania Atudorei s-a nascut pe 9 decembrie 1953, la Botosani. In anul 1978 a absolvit Universitatea din Iasi , specialitatea Biologie Medicala. Face stagii la Universitatea din Chisinau si la Universitatea Friedrich Schiller din Jena .

Dupa o scurta cariera didactica, devine cercetator-biolog la Institutul de cercetari stiintifice din Iasi (1979), apoi lucreaza ca biolog la Fabrica de medicamente Terapia din Cluj-Napoca . Din 1981 devine sef al Laboratorului de Microbiologie Farmaceutica din Cluj-Napoca, fiind, totodata, membru al Uniunii Societatilor de Stiinte Medicale si al Asociatiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Intre anii 1990 si 1992 lucreaza la Oficiul Protectiei Apelor si Naturii din Cantonul Jura, Elvetia (unde elaboreaza o noua metoda de analiza a poluarii apelor) si la Laboratorul de Microbiologie al Spitalului din Delemont.

In 1992 emigreaza in Canada. Dupa o scurta sedere la Quebec , se stabileste la Montreal . Intre 1993 si 1996 a fost directorul Departamentului de microbiologie al Companiei farmaceutice Biopharm. In aceasta calitate, a condus proiecte de cercetare privind utilizarea radiatiilor in decontaminare, farmacodinamica antibioticelor in patologia umana si veterinara precum si testarea de noi medicamente contraceptive si anti-SIDA. A lucrat si pentru compania Neopharm.

Efectueaza cercetari privind bacteriile implicate in ulcerul si cancerul gastro-duodenal. Pana nu demult, Vania Atudorei lucra pentru o companie montrealeza de analize biologice.

Aici a fost remarcat de-a lungul anilor de catre conducerea unuia dintre clientii companiei, si anume firma de produse farmaceutice Sterigen. Care i-a propus, la prima strigare, nici mai mult nici mai putin decat postul de… director general..

Acceptand oferta, Vania Atudorei devine nu numai primul roman ajuns in fruntea unei companii farmaceutice de mare prestigiu din Canada , dar si primul microbiolog care conduce o astfel de institutie. Pentru ca, pana acum, pentru astfel de posturi erau preferate persoane cu pregatire manageriala, economisti sau posesori de MBA.

Sterigen este practic un “pionier” al deciziei de instalare in functia de director general a unui specialist microbiolog. Atudorei considera ca printre atuurile de care a beneficiat in frumoasa sa ascensiune profesionala canadiana se afla scoala din Romania si perioada lucrata la Terapia Cluj.

Pe langa slujba de director general la Sterigen, el preda la doua colegii, unul in Montreal si unul in Ontario , si este consultant al ACDI (Agence Canadienne de Developpement International).

La o universitate din Montreal , el preda cursuri in domeniul fabricatiei medicamentelor sterile (o premiera in domeniu), cursuri terminate de peste 400 de absolventi pana acum, dintre care vreo 60 de romani.

(sursa biografiei)

20-6

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2009/11/05/microbiologistul-roman-vania-atudorei-spune-din-interior-adevarul-despre-mafia-industriei-farmaceutice-si-despre-minciuna-gripei-porcine/#comments

42 de sfaturi pentru 100 de ani


Sa traiesti cat mai mult, in stare de sanatate si multumire, nu este prea complicat. 
E suficient sa aplici consecvent cateva retete simple. Si longevitatea se invata, ca orice lucru de pe pamant...
SANATATE

1.
Mizati pe verde
Ceaiul verde este o bautura traditionala in China , tara care numara o multime de persoane trecute de 100 de ani.

Cercetatorii de la "Medical College of Ohio" au descoperit, in 1997, ca pe langa antioxidantii pe care-i contine,
ceaiul verde inhiba formarea si dezvoltarea celulelor canceroase.
2. Adoptati o pisica
Karen Allen, cercetator in medicina la Universitatea Buffalo (Statele Unite), afirma ca "pisica joaca rolul de
tampon asupra efectelor patogene ale stresului".
O pisica in casa inseamna, deci, scaderea tensiunii arteriale si - ca urmare - si a riscurilor unei boli cardiace...
3. Descoperiti algele tineretii vesnice
Spirulina constituie, realmente, o sursa unica de oligoelemente si de acizi grasi esentiali, ale caror proprietati
in prevenirea imbatranirii nu mai trebuie demonstrate. ..
Rezultatul: o cura cu spirulina (capsule) aduce un surplus de tonus si de vitalitate.
4. Luati aspirina !
Aspirina nu mai este doar o arma impotriva febrei si a durerilor de cap. C
onform studiilor efectuate de dr. Mary Beth Terry de la Universitatea Columbia din New York,
folosirea regulata a acestui medicament in doze minime (exista in farmacii aspirina ASPENTER
de 75 mg) scade simtitor pericolul imbolnavirii de cancer mamar.
5. Imitati albinele
Si convertiti-va la... miere si polen. Un studiu recent efectuat intr-un spital din New York a
demonstrat ca ele actioneaza pozitiv asupra colesterolului si a trigliceridelor.
Este de retinut faptul ca speranta de viata la apicultori este superioara celei a populatiei in general.
6. Crutati-va partenerul (partenera) de viata
5% din cazurile de cancer pulmonar nu se datoreaza fumatului activ, ci celui pasiv, cand fumator
este tovarasul de viata sau colegii de birou. Un studiu american a constatat o crestere cu 23% a mortalitatii
coronariene la barbatii nefumatori, casatoriti cu femei fumatoare.
7. Tineti sub control tensiunea arteriala
Odata cu trecerea anilor, tensiunea arteriala afecteaza tot mai grav speranta de viata.
Prevenirea ei se bazeaza pe punerea in practica a unor reguli de viata bine cunoscute:
exercitiile fizice, regimul alimentar echilibrat, sare cu masura si - daca e necesar - reducerea excesului de greutate.

8. Beti apa cu paharul mare
Cercetatorii americani au demonstrat ca peste
5 pahare cu apa baute zi de zi reduc cu 60% riscul afectiunilor cardiace.
9. Atentie la insulina !
Hormon-cheie al metabolismului - adica al utilizarii energiei alimentare - insulina accelereaza p
rocesul de imbatranire, atunci cand este produsa in cantitate prea mare.
Morala: zaharul putin va mentine tineri. Mancati miere!
10. Supravegheati- va ereditatea
Fiecare dintre noi este dotat cu o mostenire genetica pe care ar trebui sa o studiem indeaproape,
pentru ca - adeseori - prezentam aceleasi predispozitii la o boala sau alta ca si parintii sau bunicii nostri.
11. Spalati-va pe maini
O igiena ireprosabila a mainilor (4 spalari pe zi) va permite sa contractati cu 25% mai putine
guturaiuri si cu 50% mai putine gastroenterite, comparativ cu persoanele care se spala pe maini
o singura data pe zi.
12. Faceti siesta
O echipa de cercetatori de la Universitatea din Boston a demonstrat ca o siesta facuta la mijlocul
zilei poate face sa dispara semnele de oboseala a creierului si sa sporeasca performantele de
memorie. Ei au constatat, de asemenea, o ameliorare cu 20% a capacitatii de invatare la persoanele
care pot sa doarma in orele de pranz...
13. Evitati medicamentele combinate
Cardiacii care iau medicamente pentru inima, dar si aspirina, prezinta un risc de criza cardiaca
cu 75% mai mare decat cei care evita aceasta combinatie - arata un studiu efectuat recent in Scotia
pe 7000 de subiecti.
14. Inveliti-va
Conform unui studiu realizat la Universitatea din Lille , scaderea brusca de temperatura sporeste cu
aproape 13% riscul unei crize cardiace.
15. Curatati tastatura calculatorului
Bacteriologii de la Universitatea Arizona au constatat ca aceasta contine - in medie - 25.000
de germeni microbieni, adica de 300 de ori mai mult decat colacul toaletei de la o institutie publica.
16. Testati unul dintre secretele sanatatii detinute de Kneipp: mergeti cu picioarele goale
prin iarba udata de roua (atentie la viespi!). Acest pastor din secolul 19, precursor al terapiilor alternative,
o facea in fiecare dimineata, pentru antrenarea rezistentei fizice...
17. Incercati Homeopatia
Studiile tind sa demonstreze tot mai mult ca homeopatia face sa dispara numeroase simptome,
mai ales cele ale fibromyalgiei, adica oboseala cronica, de care sufera 1-2% din totalul populatiei
de pe glob.
ALIMENTATIE
18. Ciocniti paharele
Pentru dr. Leonard Guarant de la Institutul de tehnologie din Massachusetts , consumul zilnic de
vin (maximum 3 pahare) prelungeste speranta de viata cu aproape 30%.
19. Limitati consumul de carne
De aproape 50 de ani, studiile epidemiologice atrag atentia oamenilor de stiinta asupra anumitor patologii cronice asociate consumului de carne. La modul ideal, un adult n-ar trebui sa ingereze mai mult
de 120 g de carne de vita pe saptamana.
20. Votati cu otetul de mere
Utilizarea ca remediu a otetului de mere a fost popularizata de un medic american din Vermont ,
dr. Jarvis. Acesta a constatat longevitatea exceptionala a persoanelor care-l consumau si a inceput
sa il prescrie pacientilor sai (in doze moderate) datorita virtutilor sale drenante.
21. Mancati ciocolata
Prestigiosul "British Medical Journal" a publicat recent un studiu efectuat pe 8000 de subiecti,
demonstrand ca la cei care consumau o cantitate modesta de ciocolata (intre 1-3 tablete pe luna),
riscul mortalitatii era mai scazut cu 36% decat la cei care nu consumau ciocolata deloc.
22. Nu neglijati usturoiul !
Dupa ce-au descoperit un numar foarte mare de centenari in comitatul Jinshan, specializat in c
ultura usturoiului, cercetatorii chinezi au ajuns la concluzia ca acesta prelungeste viata. Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala.
23. Nuci, tofu si fasole
Cercetatorii din Toronto au descoperit faptul ca la persoanele care au introdus - timp de o luna -, in alimentatia lor obisnuita, nuci, tofu si fasole, nivelul colesterolului a scazut cu 30%.
24.
Nu sariti peste micul dejun !
La persoanele care obisnuiesc sa manance dimineata, cazurile de obezitate sunt cu 44% mai putine
decat la cele care se abtin.
25. Banane in fiecare zi
O banana pe zi aduce 400 mg de potasiu, care permite reducerea cu aproape 40% a riscului unui atac cardiac!
26.
Nu uitati merele
La persoanele care cedeaza in mod regulat tentatiei de a musca dintr-un mar, riscurile unor boli cardiace sunt cu 30% mai mici decat la persoanele care rezista acestei tentatii.
27.
Salata la ordinea zilei
Foile de salata verde contin luteina, o substanta din familia carotenoidelor, niste antioxidanti puternici. Luteina pare - astfel - sa joace un rol benefic pentru sanatatea inimii si pentru sistemul imunitar.
28.
Savurati desertul "anti-varsta"
Luati doi pumni de fructe rosii (cirese, capsuni, zmeura, coacaze etc.) si stropiti-le cu lapte acru. Indulciti desertul - dupa gust - cu miere si veti obtine un adevarat regal de flavonoide, substante care combat oxidarea, cea care ne imbatraneste celulele.

PSIHOLOGIE

29.
Plangeti !
Lacrimile permit evacuarea unui exces de tensiuni daunatoare sanatatii. Unii afirma chiar ca longevitatea femeilor s-ar datora capacitatii lor de a elimina toxinele plangand...
30.
Vorbiti cu copacii
Conform invataturii taoiste, copacii au efecte benefice asupra longevitatii: transforma energiile negative
in energii pozitive. Strangand in brate un copac, va reincarcati de energie vitala.
31.
Iesiti din cochilie
Activitatile sociale si relationale imbunatatesc speranta de viata: persoanele mai active social fumeaza mai putin, mananca mai sanatos, fac regulat exercitii fizice si stiu sa vorbeasca despre problemele lor.
32.
Priviti partea buna a lucrurilor
Optimistii traiesc mai mult decat pesimistii si prezinta mai putine riscuri de deces prematur. Fericirea si optimismul par, de asemenea, sa sporeasca numarul celulelor noastre imunitare, armele cele mai eficiente ale organismului impotriva bolilor.
33. Traiti momente de adrenalina
Cercetatorii israelieni afirma ca tot ceea ce este susceptibil sa ne faca inima sa bata mai tare, deci sa-i relanseze din cand in cand activitatea, este in favoarea longevitatii. Amatori de filme de actiune, la treaba!
34.
Recitati poezii
Cercetatorii elvetieni au demonstrat ca persoanele care recita poezii, cate o jumatate de ora in fiecare zi, isi reduc considerabil nivelul de stres si deci si riscurile unor maladii cardiace.
35.
Studiati
Cercetatorii californieni au descoperit faptul ca femeile care au luat un bacalaureat sau o diploma de studii superioare sunt mai putin predispuse la bolile de inima decat tovarasele lor mai putin instruite.
36.
Bizuiti-va pe inteligenta
De curand, oamenii de stiinta englezi au publicat un studiu legat de relatia dintre coeficientul de inteligenta (IQ) si longevitate. Conform rezultatelor prezentate pentru o perioada de 60 de ani, indivizii cei mai inteligenti au cele mai mari sanse sa moara ultimii...
37.
Oferiti-va o planta verde
Persoanele care locuiesc in zona rurala au o speranta de viata superioara celei a orasenilor. Un studiu al Centrului medical din Tokio a demonstrat ca populatia urbana care traieste in apropierea spatiilor verzi imbatraneste mai greu.
38.
Raporturile cu mama
Un studiu al Scolii medicale de la Harvard a demonstrat ca persoanele aflate in relatii "reci" cu mamele lor sunt expuse unor riscuri mult mai mari (cu 91%) de a contracta o boala grava, in perioada vietii adulte.
39.
Fiti credinciosi
Mersul regulat la biserica sporeste speranta de viata, conchide "Jurnalul international de psihiatrie si medicina". Deosebit de eficienta pentru destresarea organismului si deculpabilizarea sufletului, frecventarea lacasurilor de cult protejeaza, de asemenea, digestia si respiratia.
40.
Asterneti-va sentimentele pe hartie
Dr. Pamela Peeke de la Universitatea din Baltimore va informeaza: "Trei minute pentru a exprima cateva ganduri intr-un jurnal sau cateva cuvinte adresate in scris unui prieten sunt suficiente pentru a calma starile de stres". Dovada? Dupa 4 luni de incitare la scris, 47% din pacientii astmatici aflati in tratamentul ei au manifestat o ameliorare a simptomelor.
41.
Mergeti la cinema
Vizionarea unui film sau a unui spectacol de teatru sau prezenta in sala de concerte ne ajuta sa traim mai mult - acestea sunt concluziile unui studiu suedez realizat pe 12.000 de persoane. 36% dintre pasionatii de manifestari culturale au atins, efectiv, suta de ani, fiind inca in putere, pentru ca aceste distractii stimuleaza functionarea sistemului imunitar!
42.
Visati
Conform neurologilor, visele servesc la stabilirea unor legaturi intre amintirile inmagazinate de creier pe parcursul zilei si amintirile mai vechi. Pentru psihanalisti, visele permit exprimarea unor aspecte neglijate ale personalitatii noastre. In ambele cazuri, visarea este o cale de a fi in armonie cu noi insine, deci de a evita irascibilitatea si tulburarile de comportament care pandesc persoanele private de somn.

27 nov. 2009

LA MULTI ANI TINA!

Ieri, Tina Turner, supranumita "Queen of Rock'n'Roll" a serbat 70 de ani! Fantastic câta putere are aceasta femeie! Actualmente se pregteste pentru marele Turneu in Germania, biletele fiind vândute în mai putin de 2 minute! De aceea, nimarul spectacolelor a fost majorat, de la 7 la 17, cererea fiin atat de mare! Prima aparitie pe scenele germane va fi la 14 ianuarie la Arenele din Köln.
Tina este castigatoare a 8 premii Grammy. Lansarile ei muzicale au fost vandute de 18 milioane de ori. Este un record care o aduce pe Tina pe cele mai inalte locuri in TOP.
Ne-a incantat de atatea ori prin vocea de-un farmec aparte, prin talentul actoricesc dar si prin stilul absolut propriu de a se dezlantui pe scena!
De o longevitate de invidiat dar mai ales de admirat, Tina este asteptata cu nerabdare sa debuteze in Turneul din Germania unde va fi acompaniata de John Miles si binecunoscuta lui orchestra .
Mult succes Tina!

25 nov. 2009

Cu masca de protectie spre Mecca?


Peste trei milioane de credincioşi musulmani din întreaga lume sunt aşteptaţi anul acesta la pelerinajul spre Mecca, în Arabia Saudită.

Pelerinajul ritual comunitar (al-hağğ) este unul din cei „cinci stâlpi” ai islamului şi se desfăşoară în fiecare an între zilele de 8 şi 12 ale lunii dhū-l-hiğğa, ultima lună din calendarul islamic, la Mecca şi împrejurimile sale. Musulmanii se pregatesc in acest fel de Kurban Bayram, sarbatoarea sacrificiului, care va incepe pe 27 noiembrie. Haj-ul este rugaciunea participantilor, din acelasi loc si în acelasi timp! Mecca, locul naşterii profetului Muhammad, este leagănul islamului.

Ce fac autoritatile arabe, având în vedere pericolul virusului H1N1?! Sau faptul ca religia musulmana interzice consumul de carne provenita de la porc, reprezinta deja o protectie?!

15 nov. 2009

Ceremonia de înmormântare Robert Enke

Asa a intrat pentru ultima data pe terenul de fotbal, marele sportiv al echipei nationale a Germaniei

Robert Enke(† 32)



Astazi a avut loc ceremonia de înmormântare a fotbalistului Robert Enke. Pe Stadionul Hannover 96 s-au adunat peste 40.000 de oameni, care alaturi de familie, prieteni, colegi de echipe (cea nationala si Hannover 96) si multi sportivi staini, au dorit sa aduca un ultim omagiu celui ce a fost cel mai bun portar al echipei nationale a Germaniei.
Printre acestia s-a aflat si fostul canzelar al Germaniei, Gerhard Schröder cu sotia- Doris. Comentaorul Reinhold Beckmann a transmis pentru posturile de televiziune, care au preluat imagini pe toate posturile, la buletinul de stiri.
Au dorit sa se exprime la tristul eveniment: Presidentele DFD Dr. Theo Zwanziger, Presidentele echipei Hannover 96 Martin Kind, Niedersachsens Ministerpräsident Christian Wulff si Primarul Hannover.
S-a cântat imnul echipei Hannover 96, s-au depus flori si coroan si cu mult fast s-a adus un omagiu celui ce a fost ROBERT ENKE-un om sensibil, inteligent, prietenos, cu un caracter ce l-a facut mult iubit de toti cei ce i-au fost în preajma, un sportiv talentat...nimeni nu-si poate explica de ce acesta nu a cerut ajutor si de ce nu a mai vrut sa lupte împotriva bolii! Apasarea psihica a fost din pacate, mult prea mare...


Ultimul meci în care a aparat poarta Hannover împotriva HSV (2:2)

14 nov. 2009

NO WORDS NECESSARY



ATT00162.jpg

ATT00165.jpg



ATT00168.jpg



ATT00171.jpg







ATT00177.jpg



ATT00180.jpg



ATT00183.jpg



ATT00186.jpg



ATT00189.jpg



ATT00192.jpg



ATT00195.jpg
gelakguling



Bancuri de criza...

Un scotian se plangea de serviciile unei firme de curatatorie:
-E prea scump. Eu nu v-am adus decat o singura rufa la spalat!
-Aveti dreptate, dar intr-un buzunar al gecii dumneavoastra am gasit doua tricouri, in altul un pulover si in al treilea alte doua tricouri.
gelakguling
Care este diferenta dintre o banca de investitii si o pizza?
O pizza înca mai poate hrani o familie cu patru membri.
gelakguling
Azi am incercat sa fac o retragere dintr-un bancomat, insa am primit
mesajul “fonduri insuficiente”. Nu stiu daca se referea la ei sau la mine.
gelakguling
Nu-i asa ca se înrautateste criza creditelor? Pai, l-am împrumutat pe fratele meu cu zece lire în urma cu doua saptamâni si acum am aflat ca sunt al patrulea în topul creditorilor englezi.
gelakguling
Un om intra într-o banca si spune: “As vrea sa încep o mica afacere. Cum procedez?”. “Simplu”, spune directorul bancii. “Cumperi una
mare si astepti”.
gelakguling
Intre 2 maturatori de strada:
- Imi pareti cunoscut!
- Si eu cred ca ne cunoastem! Dvs in ce banca ati lucrat?
gelakguling
Un broker la penultimul etaj al unui zgarie nori din New York privea ingandurat pe fereastra. La un moment dat, de la ultimul etaj sare un alt broker pe geam. La care asta se uita in jos speriat si zice "Ce-o
sti asta si io nu stiu?"
gelakguling
Cum afli care banca practica dobanzile cele mai mari?
Simplu: camera video care trebuie sa filmeze hotii este indreptata catre ofiterul de credit.
gelakguling
– Tata, care este diferenta dintre prosperitate si criza? - intreaba Bula.
– E simplu, fiule. Prosperitate inseamna Mercedes, sampanie, amanta. Criza inseamna metrou, sifon, maica-ta...

13 nov. 2009

Aurora Liiceanu la Adevarul

Psihologul Aurora Liiceanu constată că, după anii de comunism, încă avem alergie la ideea de diferenţă, fapt ce alimentează invidia negativă şi ne opreşte să progresăm. Foarte interesant este articolul din ziarul Adevarul, din care putem afla multe...foarte multe aici. erita sa ne luam ceva timp spre a citi totul!

12 nov. 2009

Veste trista

10 noiembrie 2009 a adus o mare tristete în rândul fanilor fotbalului- si nu numai!
Robert Enke s-a sinucis; era cotat ca cel mai bun portar al echipa nationale a Germaniei.
Talent deosebit, tânarul fotbalist a jucat din 1999 la Benfica Lissabon - în Portugalia, unde a fost si capitan de echipa. Din 2002 joaca în Spania la FC Barcelona. Anul 2003 joaca la Fenerbahçe Istanbul acest contract din urma fiind cotat ca "dezastruos". Dupa primele meciuri îsi cere demiterea si abia în ianuarie 2004 poate sa schimbe la echipa CD Teneriffa unde meritul de fotbalist de clasa i-a fost din nou recunoscut! Din vara anului 2004 joaca din nou în Germania, la Hannover 96, precum si în echipa nationala a Germaniei. Revista de specialitate Kicker îl desemneaza ca fiind cel mai bun portar; din 2007 Enke a fost deasemenea capitanul echipei din Hannover.
Contributia lui Enke la meciurile echipei nationale ale Germaniei sunt cotate de catre antrenorul Löw ca exceptionale, acesta preluînd locul lui Lehmann dupa EM 2008 .
Cu toate ca Robert Enke a fost înregistrat cu multi ani înainte ca psihic labil, a reusit cu succes sa tina boala "în frâu", pâna în anul 2006 când decesul fetitei lui ( în vârsta de 2 ani) i-a produs o adânca depresie. Fara a face public acest caz, începe un tratament sub observatia unor medici de specialitate. În afara de familie si cercurile strânse de prieteni, nimeni nu a stiut de problemele lui grave de sanatate.
În luna mai a.c. împreuna cu sotia lui, au adoptat o fetita în vârsta de 2 luni si...pe când toti sperau ca faza cea mai grea a fost depasita...s-a produs inefabilul!
Robert Enke, portarul echipei nationale de fotbal a Germaniei, s-a sinucis marti dupa amiaza, aruncându-se in fata unui tren din localitatea Neustadt am Rübenberge, in apropiere de Honovra. Robert Enke era jucator la Hanovra 96 in Bundesliga, iar ultima data a jucat pentru echipa sa se club saptamana trecuta.
Ieri seara, într-o conferinta de presa, profund îndurerati, sotia decedatului, antrenorul echipei nationale si doctorul fotbalistului, au facut marturisiri emotionante în legatura cu viata si boala acestui mare sportiv si deosebit om!

Robert Enke avea doar 32 de ani!